2014. május 19.

13 tipp, hogyan teremtsd meg azt, ami neked is jár!




Kép forrása: Angyalok Háza


Miért nem érkezik a várva várt jutalom?
Az élettől elvárt, szerintünk számunkra járó és kiérdemelt jutalom előfordulhat, hogy sokáig várat magára, miközben türelmünket folyamatosan próbára teszi.
Igyekszünk pozitívak lenni, helyesen cselekedni, esetleg még hálát is adni néha azért, amink van, mégsem érezzük úgy, hogy az élet túl kegyes lenne hozzánk, és az univerzum sem azt adja, amit elképzeltünk.

"Addig nem tudsz jót tenni magaddal, ameddig önmagadnak is hazudsz."

A várt jutalom nem mindig úgy érkezik, ahogyan várjuk és amikorra várjuk, de ennek is megvan a maga oka.

A várva várt jutalom megérkezésének egyik hátráltató ereje maga az arra való várakozás, mert amikor várunk, kivetítjük magunkat a jövőbe, abban találunk kapaszkodót, miközben vágyódunk valami után, hiányolunk valamit az életünkből.

Ha nem a jelenben élünk, nem vesszük észre a jelen folyamatos ajándékait, a pillanatokban áradó jutalmakat.

Megszokott földi gondolkodásmódunk szerint vélhetően a jutalmat egy kellemes és jó dologgal kapcsoljuk össze képzeletben, hiszen ki várna jutalmul valamiféle rosszat. Ezzel újabb akadályokat gördítünk a megvalósulás útjába, hiszen ítéletet alkotunk arról, hogy mi számunkra a jó, és esetleg észre sem vesszük azokat a lehetőségeket, amelyeket valamiféle "rossz" megtapasztalásnak, történésnek köszönhetnénk. Sokszor könnyebb homokba dugni a fejünket és nem akarunk túllépni sértettségünkön, büszkeségünkön, egónkon.

Hiába várunk egy bizonyos jót, ha Felsőbb Énünk másképp ítéli meg azt, hogy mi a jó számunkra.

( Tehát pl. nem fogok hirtelen hatalmas pénzösszeget nyerni, ha még nem jött el az ideje, mert nem vagyok képes  kezelni a rám zúduló bőséget, vagy életcélom beteljesítését nem ez szolgálja, hanem talán éppen az, hogy a szegénységet megélve jutok majd el ahhoz az ötlethez, megoldáshoz, amit meg kell valósítanom és ami elhozza a várt jutalmat és önmagam fejlődését.)

Minél mélyebben vagyunk képesek összekapcsolódni Felsőbb Énünkkel, annál inkább tudjuk követni - lelkesedést és boldogságot okozó - intuícióinkat, és annál gördülékenyebben juthatunk el olyan eredmények felé, amelyeket el sem tudtunk előtte részleteiben képzelni. Végül teljesen elégedettek leszünk, bár korábban talán teljesen mást ítéltünk meg jónak.

"Ne várj kívülről semmit, mert minden belőled indul el."

A várással vagyis elvárással elvárom, hogy azt kapjam, amit akarok, amit gondolok, hogy nekem jár, és ezzel fel is állítottam teremtésem korlátait, hiszen mivel tápláltam magam eközben? Mit teremtek vele? Valami nem oké, nem elég, boldogabb lennék, ha megkapnám azt a dolgot, azt a munkát, helyzetet, gazdagságot, szerelmet, stb. , majd akkor jobb lesz nekem, vagyis épp a hiány és elégedetlenség érzésében úszkálok, azt sugárzom magamból, tehát nem meglepő, hogy ugyanezt fogom visszakapni és semmi nem fog változni.



 13 tipp, hogyan teremtsd meg azt, ami neked is jár?


1. Ne várj semmit, mert egyrészt a várás jövőben élés, másrészt amit a jövőtől vársz, az mindig csak "majd" marad.

2. Igyekezz minél gyakrabban a jelen pillanatában tartózkodni, ezáltal képes leszel jobban meghallani lelked sugallatait, amelyek mindig elvezetnek a következő lépéshez és a boldogsághoz.

3. Figyelmedet irányítsd befelé, önmagadra, hogy képes légy meghallani és értelmezni intuícióidat, ehhez nagy segítség lehet pl. a sport, meditáció, természet, zene, nyers ételek, stb., és minden ami ellazít, megnyugtat, kikapcsol.

4. Minél magasabb energiaszinten vagy, annál jobb a hangulatod,  a teremtő erőd is annál erősebb.

5. A legmagasabb rezgésállapotokat a szeretet és a hála érzésének segítségével lehet előidézni, tehát a jelen pillanatokban mindent a szeretet szemüvegén keresztül kellene figyelni és mindennek meglátni a szép oldalát, de legalábbis keresni azt.

Ítélkezéssel, negatív érzésekkel és gondolatokkal töltekezni, hiányérzetre való figyeléssel, irigységgel, haraggal, féltékenységgel, félelemmel élni, nem a legegyenesebb út a boldogsághoz.

Amíg ezek legapróbb szikrája is felbukkan, az egyrészt jó, mert észreveheted és tudatosíthatod őket, másrészt dolgozhatsz azon, hogy megfejtsd az okát. Ha megfejtetted, többé már azok sem fognak korlátozni és egyre jobban fogod érezni magad.

Ne felejtsd el, addig is teremtesz minden gondolatoddal, amiért felelősséggel tartozol és az eredmény csak tőled függ, hogy boldogságot érzel vagy továbbra is hiányt.


A hiány állapotot - és ez mindenféle lelki hiányérzetre értendő - én csak úgy hívom, hogy Felső Énemtől való elválasztottság állapota és ahogy felismerem magamban, tudom, hogy még dolgoznom kell magamon.

Negatív érzelmeim okának megfejtéséhez eddig sokat segített a tükör módszer:

Miszerint tágabb nézőpontból megközelítve minden EGY, ezért megpróbálom mindennel egynek érezni magam, ezáltal képes vagyok meglátni magam a tükörben, amit az életemben szereplő és felbukkanó emberek, helyzetek tartanak elém.

Ha valami felbosszant vagy képes kizökkenteni az isteni nyugalmam állapotából, akkor annak a mélyére ások és megkeresem az okát, vagyis előbb-utóbb magamban is felfedezem annak hiányát, többletét, sérelmét, stb., ami elterelte a "figyelmemet". Kijavítom megértéssel és megbocsátással, és feltöltöm a szeretet érzésével, közben örülök neki, hogy egy újabb csomaggal kevesebb, én pedig szabadabb.

"Nem felejtek el hálát érezni és szívvel látni, így mindenki számára csak jobbat teremthetek"
Dr. Daisy Si


6. Legyenek céljaid, olyanok, amelyek a szívedre vannak hatással és kellemes érzéssel vagy lelkesedéssel töltenek el, akár erős izgalommal is, ahol egyébként az ego hirtelen képes ellenállását kifejezni, de ez felismerhető, hiszen ezt az érzetet nem fejben kell keresni, hanem a mellkasodban.

Ha nincsenek céljaid, feltétlenül keress és tűzz ki magadnak!

Ha sikerül magasabb hangulati szinteken tartani magad, akkor könnyebben látod magad előtt a lépéseket, nem lesz kérdés a célok megtalálása sem, az utadon könnyedén haladsz előre és a segítség is mindig megérkezik a legjobb időben.

Ha nehezen megy a célkitűzés, emlékezz vissza, milyen voltál gyermekként, mi lelkesített, mivel szerettél foglalkozni, játszani? Melyik gondolat, emlék tölt el a legjobb érzéssel? Valahol azon a területen keresgélj!

Merj belevágni új hobbikba és örömteli elfoglaltságokba és merj változtatni a megszokotton, ha már nem tesz boldoggá! Legyen igazán fontos a saját boldogságod és tegyél érte minden nap, hiszen ez Neked is biztosan jár, ahogy mindenkinek!

Vedd észre, ha jönnek az ego "de erre nincs időm.., mit szólnak majd hozzá..., én ezt nem tehetem meg, mert..., ki fognak nevetni..., csalódást okozok..." jellegű gondolatai, ezek csak gondolatok, az egó védekező rendszeréből származnak és nem szívből. Itt a szeretettel látó szívre gondolok, a lélek középpontjára, szívcsakránkra, dimenziókapunkra...


Kép forrása: FantasyPicturesWorld

7. Vedd komolyan magad, de lazán!
Érezd, hogy szabad vagy és jár neked az öröm, törődj eleget gyermeki éneddel, csalogasd őt elő minél gyakrabban és pihenj, ha úgy esik jól bűntudat nélkül, keress vicces, feltöltő, nyugtató programokat, elfoglaltságokat, énekelj, táncolj, vagy fejezd ki magad, ahogy jól esik, ahogy ki akar jönni.

Amíg önmagadban bárminek az útját állod, addig nem válhatsz teljesen szabaddá.

Ne gondold, hogy nincs rá időd, mert akkor egyrészt ezt teremted, másrészt nem akarod igazán, hogy jobban érezd magad.

Fontossági sorrendünket néha nem árt felülvizsgálni, és ha lehet, főleg azokra a megállapításainkra hallgassunk, amelyek jobb hangulati állapotokban születtek a "...de, azért nem tudom, mert..." állapotokban született megállapításainkkal szemben.

"A lehetetlen egy igazán lehetetlen szó, hiszen létezik a szókincsünkben, de a valóságban nem. Azok, akik tartalmat próbálnak mögé állítani, szerintem hazudnak." 


8. Tenni is kell azért a bizonyos jutalomért, nem elég csak várni, főleg kívülről ne várj semmit - még ha látszólag onnan érkezik is a segítség -, hiszen belőled indul el minden.

A kapott lelki sugallatokat ne nyomd el azzal, hogy ítélkezel róluk, egyszerűen csak figyelj.

Tedd meg a szükséges lépéseket, és ne engedd meg magadnak megmagyarázni miért nem teszed meg... főleg a félelmeknek ne higgy.

Véleményem szerint lelkünk tiszta szeretet esszencia és amikor félünk, akkor tőle vagyunk eltávolodva, vagyis elfelejtettünk szívvel látni...és máris mit teremtünk megint? Biztosan nem a "jutalmat".


9. Merj hinni!
 A hit érzése is fokozatosan növelhető és tágítható. Nagy segítség ebben a fantázia.

"Hitem növelésével valóságom is folyamatosan növekedik"

Hihetsz abban, amit célul kitűztél, vagy bármiben, de elsősorban magadban kell hinned, még akkor is, ha éppen látszólag egyedül maradsz vele.

Mások véleménye, meglátása persze hasznos is lehet, de csak apró útjelzőkként tekints rájuk, a saját véleményed ne belőlük szülessen, hanem esetleg általuk, de mindenképp belőled.

"A hit rendíthetetlen, máskülönben csak pillanatnyi vélemény volna."


10. Mindig azt tedd, amit tenned kell.
 Ha nem hallod tisztán mit kellene tenned, akkor legalább vedd észre tested jelzéseit arra vonatkozóan, hogy mit nem kell tenned.
Egy döntés előtt érdemes rá aludni néhány napot, és megvizsgálni az érzések és a lelkesedés változását. Testünk és lelkünk szinte kiált, csak figyelni kell rá.
(Én pl. egy napról-napra fokozódó szorítást, nyomást szoktam érezni a gyomrom táján a "rossz" döntésre gondolva)


11. A szeretetteli teremtés a boldogság forrása.
 Ahhoz, hogy önmagadat jól tudd érezni, nem kell semmiféle külső segítség, belülről kell létrehozni.

Legjobb  módszer ehhez a teremtés, apró lépésekben, minél többször és minél többet teremts, minden nap! Hozz létre valamit, ami belőled és általad lett. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. ha főzöl valami finomat vagy a kertedben egy kis részt rendbe teszel, majd holnap is egy kicsit, már azzal is teremtettél.


12. Örömteli célállapot megélése
Amit teremteni szeretnél, azt az állapotot képesnek kell lenned átélni, hiszen ugye belőled indul ki.

Érezd, hogy már megtörtént vagy megkaptad, amitől boldog vagy és mindenki más is körülötted, és ne felejtsd el a "szeretet" szűrőjén át figyelni az eseményeket.

Ne felejts el hálát is adni és azt szívből átérezni. Ez mosoly nélkül nem megy. :-)

Minél mélyebben és minél több ideig válsz képessé ezekben az emelkedettebb állapotokban tartózkodni, annál inkább felgyorsítod a vonzást.


13. Légy türelmes és kitartó!
Mindig jobb tudatosan cselekvő résztvevője lenni életednek és teremtésednek, mint várakozó, kívülálló alanyként egyszer csak arra eszmélni, hány hónap telt el úgy, hogy "tehettem volna valamit", "megint csak halogattam", a bűntudat pedig nem hagy nyugodni.

"Ne akarj minden részletet irányítani, hagyd, hogy a részletek irányítsanak téged!"

"Ne várj semmit és ne ragaszkodj semmihez, csak légy szabad, vagyis szeress és tiéd a világ!"


Szerző: Dr Daisy Si
Megjelent: SzabadonÉbredők




Ennek a cikknek a tartalma, szerzői jogvédelem alatt áll. 









1 megjegyzés: