2014. május 24.

Az elme és a test nem különálló - A test érzelmi energiaközpontjai

Kattintson és NYOMTASSON Ön is ÖTÖDÁRON!

Milyen gyakran telnek úgy a napjaink, hogy érzünk valamit a testünkben, és megpróbáljuk kitalálni, hogy mi is lehet, de nem igazán találjuk rá a választ? Talán elmegyünk orvoshoz, és elmagyarázzuk, hogy valami történik. Elmondhatjuk, hogy szorító érzést tapasztalunk a vállainkban, fájdalmat a térdünkben, állandó gyomor- vagy hasi problémáink vannak, esetleg fáj a lábunk. Kétségtelen, hogy néha ezek valóban lehetnek fizikai eredetű dolgok eredményei, vagy esetleg annak, amit elfogyasztottunk, de sok minden elmondható a lelki- és érzelmi állapotunkról, és hogy ezek hogyan hatnak fizikai állapotunkra.

 

Energia lények vagyunk, és ez nem valami new-age spirituális fogalom. Testünket elektromosság járja át, és azon pályák tisztaságán alapszik az áramlása, melyeken áthalad. Ez a feltétel áll a meridián vagy akupunktúrás pontok mögött, mely a kínai orvoslásban vált népszerűvé. Tehát ha energiából állunk, és az szükséges, hogy ez az energia megfelelően járja át a testünket, hogy egészségesek maradjunk, akkor lehetségesek az elzáródások? Tapasztalhatjuk, hogy szunnyadó vagy "megakadt" energiát hozunk létre a testünkön belül?

Az alábbi ábra egy szemléltetése annak, hogy az energia, a tapasztalatok, érzelmek és hiedelmek energetikailag hogyan és hol tárolhatók a szervezetben. Lassan elkezdjük megérteni, hogy a gondolataink, a test, az érzelmek és az érzések mind az energiával kapcsolatosak. Ugyanakkor nem minden egyes betegség vagy gyengeség kapcsolódik közvetlenül érzelmi okokhoz. Végülis mi baj lehet abból, ha feltárjuk az érzelmeinket, és végére járunk annak, hogyan érzünk valamiről?

Legközelebb, ha fájdalmat érzel valahol, pl. észreveszed, hogy feszesek a vállaid, stb., állj meg egy pillanatra, és nézd meg, hogy ezek közül valamelyik kiválthatta-e benned. Természetesen mindig el kell menni orvoshoz, ha úgy találod, hogy fizikai okai lehetnek, de az egészség érzelmi és lelki oldala ugyanolyan fontos, mint a fizikai, de sokszor hajlamosak vagyunk félretenni a személyes fejlődésünket a gyors javulás érdekében.

Legyen a gondolkodásod egyszerű, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi lehet az, amit az adott területen érzel. Az első lépés, hogy megszabadulj a kétségedtől azzal kapcsolatban, hogy az érzéseid mélyére hatolj, és a következő fontos dolog, hogy legyél nyílt és őszinte magaddal. Ugyanakkor lehet valaki, aki meghallgat, ha ez számodra könnyebb. De nagyon fontos, hogy nyitott és őszinte légy vele is. Amikor elkezdesz rájönni, hogy mit érezhetsz az adott területen, kérdezd meg, hogyan került oda, miért lehet, hogy így érzel, és végül fogadd el annak, ami. Miután elfogadod az érzést, tudd, hogy ez mindössze egy tapasztalat volt, és most esélyed van rá, hogy túllépj rajta.

Ha tisztában vagy azzal, hogyan érzel, akkor már egy nagy lépést tettél. A dolognak már nem lesz ugyanolyan ereje, és választani tudsz, hogyan érezz bármiről, ami az elzáródást létrehozta. Nap végén a test nagyszerű eszköz lehet arra, hogy megmutassa, mi az amit magunkban tartunk érzelmileg, energetikailag és lelkileg. Nyitott gondolkodással, őszinteséggel megvannak az eszközeid ahhoz, hogy a dolgok mélyére láss, és elhagyd a nemkívánatos gondolatokat és érzelmeket a jobb egészséged érdekében.

Forrás: Újvilágtudat










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése